Van april 2008 t/m april 2009 heeft het succesvolle radiomagazine met het accent op de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Zwolle en omgeving, De Pontjesbrug, bestaan. Vanwege het faillissement van Omroep Zwolle (OZ) moest het programma stoppen. Sinds september 2010 heeft OZ een doorstart gemaakt onder de naam RTV Zwolse Omroep Organisatie (RTV ZOo). PontjesbrugVoorkant

De programmamaker van ‘De  Pontjesbrug’ en sinds oktober 2010 van ZOo kleurrijk, zet nu niet alleen meer het accent op de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap. ZOo kleurrijk probeert alle 104 etnische groepen (2010) die Zwolle (kleur)rijk is, ook te accentueren. Te denken valt onder meer de Indonesische, Bosnische, Surinaamse, Duitse, Poolse, Turkse, Chinese, Marokkaanse, Molukse, Congolese gemeenschap.

Vanwege weinig mankracht is ZOo kleurrijk per augustus 2011 gestopt. Zowel ‘De Pontjesbrug’ en ZOo kleurrijk werden door de maker gebruikt als een podium voor  jongeren, volwassenen en ouderen om hen in de gelegenheid te stellen om hun interpersoonlijke competenties (verder) te ontdekken, (verder) te ontwikkelen en in te zetten.

De programmamaker versterkt sinds september 2011 de redactie van Zwolle Actueel. Een nieuw actualiteitenprogramma bij RTV ZOo. Hij heeft hierbij ook altijd oog op onder meer onderwerpen die te maken hebben met verschillende culturen.

Luister naar de jingle voor ‘De Pontjesbrug’ ingesproken door o.a. Hans Hogendoorn, ‘de stem’ van Radio 1.