In september 2010 hebben zes jongeren van Antilliaanse afkomst in Zwolle een interviewtechniek training in Wijkcentrum Holtenbroek gevolgd. Deze training was een voorbereiding voor een filmproject in opdracht van Stichting ZWOCAN. Door dit project wil de stichting jongeren ’empowerment’ geven om hun talenten te ontdekken, verder te ontwikkelen en beter te leren inzetten.Filmproject-1-by-RAM

De jongeren hebben aan de hand van de geleerde technieken en oefeningen vragen bedacht voor het interview met decaan Minarienne Pikerie. Pikerie is één van de drie rolmodellen die de jongeren hebben gekozen om te interviewen voor dit Zwolse filmproject. Horeca ondernemer Culbert Seferina (oktober) en zangeres Izaline Calister (november) zijn de andere twee rolmodellen. Dit filmproject werd gefinancierd door de Gemeente Zwolle.

(tekst + foto’s: RAM)